Veganistisch; waarom niet?

vegan sneakers dames

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer omheen: overal zijn veganistische producten te vinden. De supermarkten hebben hun assortiment enorm uitgebreid met veganistische kaas, vleeswaren, vleesvervangers, en nog veel meer. Dit soort veranderingen maken het de mens makkelijker om de keus te maken om veganistisch te worden. Vroeger was dit een stuk moeilijker, vrijwel alles was van tofu. Nu is er veel meer mogelijk en kun je gemakkelijk een maaltijd bereiden zonder dat daar dierlijke producten in verwerkt zijn. Wanneer je veganistisch bent, eet en drink je niet alleen geen dierlijke producten meer, maar je draagt ze ook niet. In kleding zit nog best vaak dierlijke producten verwerkt. Veel schoenen zijn bijvoorbeeld gemaakt van leer, of er wordt lijm gebruikt om onderdelen aan elkaar te maken.

vegan sneakers dames

Zet de eerste stap!

Misschien heb je het wel gemerkt: er worden vrij veel dierlijke producten gebruikt om schoenen te produceren. Voor de veganisten onder ons is daar een oplossing voor, namelijk vegan schoenen. Deze schoenen worden geproduceerd zonder dat daar dierlijke producten in worden verwerkt. In plaats van leer wordt er bijvoorbeeld katoen gebruikt. Verder wordt er ook geen lijm gebruikt om onderdelen aan elkaar te maken, maar worden de onderdelen op een andere manier aan elkaar bevestigd. De zolen en andere harde onderdelen worden gemaakt van natuurlijk rubber. Nu vraag je je wellicht af hoe deze vegan schoenen dan een kleur krijgen. Tegenwoordig is er veel mogelijk. Het katoen waar de schoenen van wordt gemaakt, wordt gewassen in combinatie met verschillende enzymen. Elk soort enzym geeft de schoen een andere kleur. Het is tevens niet alleen belangrijk dat de schoen zelf duurzaam is, maar de verpakking ook! Daarom worden de schoenen geleverd in dozen gemaakt van gerecycled karton.

Vegan sneakers

Er zijn enorm veel soorten modellen schoenen om uit te kiezen. Het veganistische assortiment is misschien wat kleiner dan we zouden hopen. Gelukkig zijn er al vegan sneakers dames op de markt. Sneakers zijn vrijwel tijdloos, waardoor je ze meerdere jaren kunt dragen. Vegan sneakers zien er goed uit onder elke outfit. Ga je naar het werk? Draag een sneaker onder een nette outfit en maak het daardoor wat sportiever of minder streng. Wil je een dagje wandelen? Daar zijn sneakers zeker geschikt voor door hun fijne model. Ook bij een casual outfit kun je makkelijk vegan sneakers dames dragen.

Slow fashion

Ben je bekend met het begrip slow fashion? Slow fashion producten zijn producten die lang mee kunnen. Dit gaat ten eerste om de kwaliteit. Er wordt veel aandacht besteed aan het productieproces om producten te maken die zo lang mogelijk mee kunnen. Daarnaast heeft slow fashion ook te maken met het ontwerp van de producten. Er zijn elke periode wel nieuwe trends te vinden, maar voor hoe lang gaat zoiets mee? Sneakers kunnen altijd gedragen worden. Niet alleen het hele jaar door, maar ook meerdere jaren achter elkaar. Sneakers zullen nooit uit de mode raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *