Punk broek: te stoer om uit te trekken

Zwart met gespen, ritsen en studs. En zowel in skinny of een losser model. Zo zou je een gemiddelde punk broek kunnen omschrijven. Stoere broeken voor hem en haar. Je vindt ze misschien niet heel snel in een doorsnee kledingwinkel. Maar als je even verder kijkt zie je genoeg mogelijkheden om je favoriete outfit te kopen. Ook online. En natuurlijk hoef je ook helemaal niet van punkmuziek te houden om bepaalde ‘typische’ punk kleding wel mooi te vinden. 

Punk korte en lange broeken

Zoals het geldt voor alle broeken die er ooit gemaakt zijn, kun je ook punk broeken in de korte en lange variant kopen. Ook de korte broeken zijn dan vaak voorzien van opvallende ritsen, gespen en hier en daar zelfs met een afneembare strap. Of grote zakken (handig). Wel zijn zowel de lange als korte punk broeken veelal in het zwart. Niet iedereen vind dat voor een warme zomerse dag prettig, maar ook hier verschillen smaken.

Ook is er nog wel een verschil tussen broeken voor heren en voor dames. Waar de herenbroeken lekker los zitten, zijn er voor de dames ook hele mooie skinny modellen verkrijgbaar. En wil je helemaal comfortabel? Ga dan voor een broek in joggingstof. 

Kenmerkende kleding en accessoires 

Je kunt natuurlijk alleen gaan shoppen voor een punk broek. Maar ook leuk – als je toch aan het winkelen bent – is het combineren met een passende trui of jas. Desnoods ook in punk stijl. In dat geval zijn er stoere (zwarte) hoodies met bijvoorbeeld een witte doodskop erop te vinden. Of ga voor iets subtielers met een effen bovenstuk. 

Je look maak je vervolgens helemaal af met toffe accessoires. Denk aan een ketting die je aan je broek kunt bevestigen. Of een riem met studs. Ook al heb je in principe geen riem nodig, omdat de broek gewoon goed zit, staat het wel echt opvallend stoer om wel één te dragen. Eén ding staat alvast vast: je gaat een onvergetelijke indruk achterlaten met je nieuwe outfit. 

Ontstaan van punktijdperk

Het punktijdperks is min of meer ontstaan door de modeontwerpster Vivienne Westwood. In de begin jaren 70 liet ze zich een wit kapsel met stekels aanmeten. Dat was haar eerste mode-statement. Deze haarstijl is later uitgegroeid tot een van de vele iconen van de punk. Punks willen met name met hun kledingstijl laten zien dat ze tegen de mainstream zijn. De doorsnee zaken. Net zoals Vivienne op haar manier een modestatement maakte. Punks willen opvallen en dus is de kledingstijl ook ‘extreem’ te noemen. Denk aan gescheurde broeken en shirts, hangslotjes, kettingen en piercings. 

Punk broeken nog steeds populair

Nu zo’n 50 jaar is punk nog steeds populair. Zowel de muziek als de kledingstijl in gescheurde zwarte punk broeken en idem bovenstukken. Maar zoals gezegd: punk hoeft niet jouw ding te zijn om te houden van deze punk kledingstijl. En in plaats dat je een heel outfit gaat shoppen, kun je ook alleen kiezen voor een punk broek of -shirt. Want ook jij wil je uitdrukken met je kleding. En dat doen punks ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *