Kleding voor mannen met een dikke buik

Niet iedere man heeft het postuur van een model. Veel wat oudere mannen hebben een dikke buik en dit kan een uitdaging zijn om goed passende kleding te vinden. In dit artikel wat tips waar je op moet letten bij het kopen van kleding voor mannen met een buik.

Zorg dat je wat langer lijkt

Als je postuur langer lijkt dan in werkelijkheid het geval is valt de aandacht minder snel op je buik. Kleding voor mannen met een dikke buik heeft verticale strepen. Koop dus overhemden of poloshirts met verticale strepen. Horizontale strepen leggen alleen nog maar meer de nadruk op je buik. Ook een trui met een V-hals doet je langer lijken. Doordat de V-hals meer nek laat zien, zie je er optisch langer uit. Nog een manier om de aandacht weg te houden van je buik is door laagjes kleding te dragen van contrasterende kleuren. Bijvoorbeeld een rode trui met V-hals op een blauwe broek. Door het contrast breek je als het ware het postuur doormidden. Een overhemd draag je het beste in je broek. Een overhemd los over je broek dragen legt juist weer extra nadruk op je buik.

Bespaar niet op de kwaliteit

Kies voor natuurlijke stoffen van een stevige kwaliteit zodat ze niet teveel aftekenen op je lichaam. Spijkerstof is een heel goed materiaal. Doordat spijkerstof stevig is van zichzelf plooit het niet gemakkelijk en tekent het de huid niet af. Synthetische kleding is vaak niet zo’n goed idee, net zoals zeer ruimvallende kleding. Wanneer je echt moeite hebt om in de winkels of online passende kleding te vinden kun je altijd nog terecht bij een kleermaker. Hij meet je maten precies op en verstelt je kleding zodat het perfect past bij jouw postuur. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *