Een pak met regels

Elke man heeft wel een pak in de kledingkast hangen, ik heb er denk ik drie. Een pak straalt klasse en stijl uit. Soms als man ga je naar gelegenheden waarvoor dat nodig is. Ik kocht mijn eerste pak op mijn zestiende voor een gala. Ik moest er netjes uitzien, dus samen met mijn vrienden gingen wij naar een pakkenwinkel. De zaak had een ontelbare hoeveelheid pakken, in een ontelbare hoeveelheid kleuren. Hierdoor wisten wij niet eens meer welke soort we moesten kiezen. De verkoopmedewerker hielp ons gelukkig goed, maar hiervoor moest hij ons wel erg veel uitleggen. Pakken hebben meer regels dan je in eerste instantie misschien zou denken. Zo zijn er regels wanneer je welk type pak moet dragen en ook zijn er regels over de kleuren. Zo is het natuurlijk wel algemeen bekend dat bij een begrafenis een geheel zwarte outfit hoort, maar bij de pakken horen nog veel meer regels dan dat. Benieuwd welke regels er allemaal precies zijn en waarom deze er zijn? Lees dan vooral even verder!

 

De tijd

Er zijn meerdere soorten pakken in verschillende soorten stijlen. Je hebt kostuums, een smoking en een jacquet. Bij een rokkostuum is het belangrijk om te weten dat je deze eigenlijk alleen maar tijdens daarvoor bestemde gelegenheden mag dragen. De gelegenheden die hierbij passen zijn bijvoorbeeld bruiloften, begrafenissen en diners. Een pak mag je eigenlijk bij bijna elke gelegenheid dragen. Een standaard pak is de optie die altijd goed is en mag. De stijlvolle uitstraling past altijd bij elk evenement en hierdoor is het de perfecte kleding dat bij veel gelegenheden gedragen kan worden. Een jacquet is een iets minder bekend soort pak. Toch is een jacquet een soort met leuke feitjes. Het interessante van een jacquet is dat deze alleen maar tot de avondtijd gedragen mag worden. Jacquets hebben nog veel meer geheimen en regels.

 

De jacquet

Een jacquet wordt vaak ook wel omschreven als een driedeel. Dit pak mag eigenlijk alleen overdag tot hooguit zes uur in de avond gedragen worden. Wordt dit pak op een bruiloft gedragen, dan dient de drager zich voor het avonduur om te kleden. Dit kan dan bijvoorbeeld in een smoking zijn. Een jacquet heeft standaard drie knopen die er altijd erg stijlvol en klassiek uitzien. Jacquets hebben een mooie uitstraling. Een uitstraling die eigenlijk iedere man in zijn kledingkast zou moeten hebben. Zo kan je er op de juiste gelegenheid altijd strak in jacquet uitzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *