De hipste schoenen uit Nederland

Veel grote designers mode namen komen uit Italië. Maar wist je dat er in ons koude kikkerlandje ook een aantal grote mode merken rijk is? In deze blog, de mooiste schoenen merken uit Nederland!

Floris van Bommel

Wie kent deze naam niet? Floris van Bommel is een eeuwenoud familiebedrijf met zijn oorsprong in Brabant. Het hoofdkantoor en de fabriek is gevestigd in Moergestel. Dat betekent dat niet alle de slimme koppen achter het ontwerp, maar ook de productie oer Hollands is. Ook al bestaat het merk al bijna tien generaties lang, de schoen is nog steeds ontzettend populair. Met name voor de mannen. Het aanbod van Floris van Bommel reikt dan ook van de chique veterschoen tot comfortabele sneaker, met luxueuze materialen en van extreem goede kwaliteit.

Cruyff Classics

Al weer zo’n bekende naam. Het merk van de beroemde voetballer: Johan Cruijff. Deze voetballegende is al vanaf de seventies actief in de mode industrie. Eerst beperkte hij zich alleen tot de sportmode. Daar ontwikkelde hij onder andere goede voetbal schoenen (logisch!). Maar daarna groeide het merk door. Nu heeft Cruyff Classics ook een casual en vrijetijds collectie. De schoenen kenmerken zich door chique Italiaans ontwerp met een sportieve twist. De beroemde Italiaanse ontwerper Emilio Lazzarini is dan ook betrokken bij het ontwerp van de schoen. De schoen is zeer comfortabel, makkelijk te combineren en zitten als gegoten.

Nubikk

Een hip schoenen merk dat nog geen tien jaar bestaat. Het hoofdkantoor van Nubikk staat in Waalwijk. Daan Baeten en René Chabot hebben daar de grondslag gelegd van Nubikk. Wat je je misschien afvraagt, is waar de naam vandaan komt. Het antwoord is simpel. Nubuck is een materiaal waar veel Nubikk schoenen van gemaakt zijn. Eerst maakten René en Daan voornamelijk enkellaarzen voor dames. Maar nu heeft Nubikk dames en heren schoenen in allerlei soorten en maten!

Bronx

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is Bronx echt een Nederlands schoenenmerk. Bronx Shoes is namelijk gevestigd in Brabant, en dat al voor meer dan 125 jaar. Nederlandser kan dus niet. Bronx noemt zichzelf ‘the selector of now’. Het zijn trendzetters in de schoenenindustrie. Daardoor loop je met de Bronx schoenen altijd vooruit op de rest. Als je echt mee wil gaan met de tijd, of zelfs daar op vooruit wil lopen, zit je dus goed bij Bronx.

Fred de la Bretonière

Deze poepie chique achternaam klinkt absoluut niet Nederlands, maar de ‘Fred’ geeft het weg. Dit merk is ontwikkeld in de jaren zeventig. Eerst werden er alleen tassen ontwikkeld, al snel volgden de schoenen. En niet zonder succes. Fred de la Bretonière werd in 1976 uitgeroepen tot de beste Nederlandse schoenen- en tassenontwerper. Vandaag de dag werkt het bedrijf samen met allerlei hippe influencers om zo ook het jonge publiek te bereiken. Deze nonchalante schoenen en laarzen worden gemaakt van echt leer en worden uitsluitend in Nederland ontworpen.

Hollandse nuchterheid en mode gaat dus prima samen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *